Η AMD προς ολοταχώς για εύκολη λύση εξωτερικής κάρτας γραφικών για Laptop

Η AMD προς ολοταχώς για εύκολη λύση εξωτερικής κάρτας γραφικών για Laptop

H AMD δηλώνει ότι είναι στη φάση ανάπτυξης μίας αξιόπιστης "Universal" εξωτερικής κάρτας γραφικών για να λύσει το μόνιμο πρόβλημα των Gamers με φορητούς υπολογιστές.

maxresdefault

Θέλει να δημιουργήσει ένα πρότυπο και μία λύση εύκολη για τον χρήστη όσον αφορά την μεταφορά, τη συνδεσιμότητα αλλά και την παραμετροποίηση στο λειτουργικό σύστημα (Plug n Play).

Αυτή η ιδέα θα λύσει τα χέρια στους χρήστες των Laptop και Ultrabook που χρειάζονται μεγάλη επεξεργαστική ισχύ γραφικών με δυνατότητα μεταφοράς σε οποιοδήποτε χώρο.

Να σημειωθεί ότι τέτοιες ιδέες είχαν υλοποιηθεί ξανά στο παρελθόν από άλλες εταιρίες αλλά λειτουργούσαν σε συγκεκριμένα Laptop με περιορισμούς, χωρίς να προσφέρει αυτό που σχεδιάζει η AMD, από άποψη μεγέθους, κατανάλωσης και τυποποιημένης συνδεσιμότητας.

Ως γνωστό, ένα Laptop δεν μπορεί (ακόμα τουλάχιστον) να φτάσει την μέγιστη ισχύ γραφικών που μπορεί ένα σταθερό PC, λόγω μειωμένης χωρητικότητας για να δεχτούν όλα τα σχετικά κυκλώματα αλλά κυρίως το σύστημα ψύξης και τροφοδοσίας, η οποία είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Άλλωστε, ακόμα και με τις ενσωματωμένες κάρτες γραφικών των Laptop, πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερθέρμανσης.

Επί της ουσίας, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, υποθέτουμε ότι θα αποτελείται από κλασικές κάρτες γραφικών που χρησιμοποιούνται σε σταθερούς υπολογιστές, οι οποίες θα εφαρμόζονται σε ενα τυποποιημένο από την AMD Controller, μέσα σε ένα καλαίσθητο Housing εύκολο προς μετακίνηση. Αυτό θα συνδέεται στη κλασική πρίζα με κλασικό power cord υπολογιστή και πιθανόν με ένα "νέο" τυποποιημένο καλώδιο ή μέσω θυρών USB-C, HDMI, Display Port κτλ για να μεταφέρει τα δεδομένα των γραφικών στο Laptop.

Αυτό που θα πρέπει φυσικά να "ζυγιστεί" θα είναι το κόστος του, που είναι άγνωστο ακόμα.

Πηγή: arstechnica.com

Πρόσφατα Άρθρα

Posted in PC και Laptop.