Αναστήστε το Laptop σας στη Tech Guru!

Αναστήστε το Laptop σας στη Tech Guru!

Αν έχετε Laptop που παρουσιάζει προβλήματα και έχετε αρχίσει να σκέφτεστε τι μπορεί να φταίει ή μήπως είναι η ώρα να αγοράσετε κάποιο άλλο, μην απελπίζεστε.
Στη Tech Guru έχουμε λύσεις που θα σας εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα και θα κάνουν το Laptop σας να λειτουργεί καλύτερα κι από καινούριο.

Laptop-Computer-Speed-Boost

Συντήρηση Laptop

Όπως κάθε μηχάνημα έτσι και οι υπολογιστές χρειάζονται συντήρηση μετά από αρκετή χρήση. Δύο βασικά βήματα συντήρησης είναι:

 1. Καθαρισμός της ψύκτρας του Laptop

  Με τον καιρό τα ανεμιστηράκια μαζεύουν πολύ σκόνη με αποτέλεσμα να φράζει η δίοδος του αέρα ψύξης, ανεβάζοντας την θερμοκρασία του Laptop. Έτσι, η απόδοση και μακροζωϊα του Laptop ελαττώνεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. Τέλος, χρειάζεται αλλαγή η θερμοαγώγιμη πάστα της ψύκτρας (ξηραίνεται με τη χρήση), όπως επίσης και καθάρισμα/λάδωμα το ανεμιστηράκι λόγω βρωμιάς.
  Με αυτό το βήμα επιτυγχάνεται αύξηση ταχύτητας και μακροζωϊα του Laptop λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

 2. Επανεγκατάσταση Λειτουργικού Συστήματος (Format)

  Ο κλασικότερος και αποδοτικότερος τρόπος να επαναφέρετε το Laptop σας στην αρχική του κατάσταση, πολλές φορές καλύτερα και από την αρχική. Αυτό συμβαίνει διότι οι εκδόσεις Windows που βάζουν στα εργοστάσια δεν είναι πάντα οι καλύτερες και γρηγορότερες και έπειτα τα γεμίζουν με προεγκατεστημένα προγράμματα τα οποία εσείς δε χρησιμοποιείτε ποτέ.

Αναβάθμιση Laptop

Η Αναβάθμιση Laptop είναι η καλύτερη, αποδοτικότερη και πιο συμφέρουσα λύση για να αντέξει διπλάσια χρόνια το Laptop σας. Υπάρχουν 2 τρόποι για να τα “απογειώσετε”:

 1. Αναβάθμιση μνήμης RAM

  Μια από τις πιο απλές αναβαθμίσεις που αλλάζουν αμέσως τη συμπεριφορά και τη λειτουργικότητα του laptop σας. Τα περισσότερα laptop πωλούνται με λιγότερη μνήμη από όση μπορούν να έχουν συνολικά. Η αντικατάστασή της ή προσθήκη επιπλέον (ανάλογα με το μοντέλο) θα βελτιώσει κατά πολύ τις επιδόσεις.

 2. Αντικατάσταση του σκληρού δίσκου

  Οι σκληροί δίσκοι είναι αναλώσιμοι λόγω ότι φθείρονται τα μηχανικά τους μέρη με τα χρόνια με αποτέλεσμα τη μείωση ταχύτητας, ακόμα και απώλεια των αρχείων σας. Στα Laptop οι κατασκευαστές κατά 95% τοποθετούν εκδόσεις σκληρών δίσκων οι οποίοι είναι αργοί και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, με χαρακτηριστικά χαμηλών επιδόσεων. Εδώ έχουμε τις εξής επιλογές:

  I. Αν η μεγάλη χωρητικότητα σε Gigabyte δεν είναι αναγκαία, τότε η τέλεια λύση είναι τοποθέτηση δίσκου τεχνολογίας SSD (Solid State Drive), οι οποίοι είναι δίσκοι νέας γενιάς χωρίς μηχανικά μέρη, σαν την τεχνολογία των USB sticks (Chip), με αποτέλεσμα να έχουμε άμεσες αποκρίσεις, υψηλές επιδόσεις και αξιοπιστία. Να σημειωθεί ότι αυτοί οι δίσκοι μπαίνουν φυσικά και σε Desktop Η/Υ.
  II. Αν η χωρητικότητα είναι αναγκαία, τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε μια ενδιάμεση λύση μεταξύ ταχύτητας SSD και χωρητικότητας κλασικών δίσκων HDD (Hard Disk Drive). Αυτοί είναι οι “υβριδικοί δίσκοι” SSHD (solid-state hybrid drive) οι οποίοι έχουν μεγάλη χωρητικότητα με αρκετά υψηλές ταχύτητες λόγω ότι λειτουργεί με τη χρήση ενός ειδικού Chip.
  III. Αν το Laptop σας έχει μόνο ένα σκληρό δίσκο και το CD Player σας είναι περιττό πλέον, μπορεί να μπει μετατροπέας στη θέση του CD για τοποθέτηση 2ου δίσκου τύπου SSD o οποίος θα τρέχει τα Windows και τα προγράμματα, και ο παλιός θα χρησιμοποιείται για δεδομένα, μουσική, εικόνες κτλ. Έτσι θα έχετε μέγιστες επιδόσεις με την εργοστασιακή σας χωρητικότητα.

Παρέχουμε δωρεάν έλεγχο προκειμένου να κάνουμε άμεσα μια εκτίμηση και να σας ενημερώσουμε πλήρως για το τι χρειάζεται βάση των αναγκών σας, επιλέγοντας πάντα το καλύτερο «Value for Money». Δώστε κι άλλη ζωή στο Laptop σας χωρίς να παίζει με τα «νεύρα» σας, αλλά ούτε και με τη τσέπη σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν αναβαθμιστεί Laptop του 2005 με εμφανή διαφορά στην απόδοση, μόνο με το 1/3 του κόστους ενός καινούργιου Laptop!

Δείτε εδώ τις Επισκευές Laptop

επισκευη υπολογιστων

 

Πρόσφατα Άρθρα

Posted in PC και Laptop, Tweaks/Συμβουλές.