Εξαπλώνεται ο ϊός τύπου Ransomware Cryptowall 4!

Εξαπλώνεται ο ϊός τύπου Ransomware Cryptowall 4!

Cryptowall 4 - H έκδοση του χειρότερου Ransomware ϊού που μεταδίδεται στους υπολογιστές! Πως να προστατευτείτε!

shutterstock_159902675-630x420

Το Cryptowall 4 που κυκλοφορεί τους τελευταίους μήνες, ήρθε με διαφορετική τακτική κρυπτογράφησης τύπου RSA-2048bit και καλύτερα κόλπα απόκρυψης που έχουν σχεδιαστεί για να ξεγελάσουν τους ανυποψίαστους χρήστες Η/Υ.

Για όσους δεν γνωρίζουν τα Ransomware, είναι ιοί που εισβάλουν σε υπολογιστές επιχειρήσεων και ιδιωτών με τυχαίες ή και στοχευμένες επιθέσεις που κρυπτογραφούν τα αρχεία του θύματος, με αποτέλεσμα να τα θέτει σε αχρηστία, ζητώντας λύτρα για την αποκρυπτογράφησή τους.

Το χειρότερο malware μέχρι σήμερα θεωρείται το Cryptowall. Από επιθέσεις μόνο στις ΗΠΑ οι απατεώνες έχουν καταφέρει να εισπράξουν 325 εκατομμύρια δολάρια φέτος με νόμισμα σε Bitcoin, σύμφωνα με την Cyber Threat Alliance, ξεπερνώντας τα στοιχεία του FBI για τον Ιούνιο, που ανέφεραν 18 εκατομμύρια $ κέρδη από τις ΗΠΑ για το 2015.

Ο Andra Zaharia της Heimdal Security αναφέρει ότι το Cryptowall 4.0 έρχεται “πολύ βελτιωμένο” στις επικοινωνίες και με καλύτερο κώδικα, για να μπορεί να πραγματοποιεί exploit σε περισσότερα τρωτά σημεία.

Για παράδειγμα, το malware με τη νέα έκδοση αλλάζει τα ονόματα των αρχείων, καθώς και τα περιεχόμενα του αρχείου, γι ‘αυτό και είναι πιο δύσκολο για τα θύματα να βρουν τι είναι ήδη κρυπτογραφημένο.

Για να μπορέσετε να προστατευτείτε από τέτοιου είδους απειλή, προτείνουμε:
1) Μεγάλη προσοχή στα email και σελίδες που ανοίγετε. Αν είναι από άγνωστο αποστολέα ή άγνωστη πηγή, καλύτερα να το αποφύγετε ή να μας ρωτήσετε
2) Έχετε εγκατεστημένο και σωστά παραμετροποιημένο ένα δυνατό Antivirus/Internet Security τελευταίας γενιάς, ενημερωμένο με τελευταία updates και κατά προτίμηση όχι από τα δωρεάν, λόγω ότι είναι χαμηλότερης ποιότητας.
3) Καλό είναι να έχετε και Blocker διαφημίσεων στο Internet ώστε να μπλοκάρονται σε πρώτο επίπεδο τα επικίνδυνα site.

 

Πηγή: iguru.gr

Πρόσφατα Άρθρα

Posted in Internet και Software, PC και Laptop.