4 σημαντικοί λόγοι που πρέπει να είναι καθαρός ο Υπολογιστής ή το Laptop

4 σημαντικοί λόγοι που πρέπει να είναι καθαρός ο Υπολογιστής ή το Laptop

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά! Αλλά γιατί να είναι καθαρός ολόκληρος ο χώρος, εκτός από τον υπολογιστή;

623x397xclip_image032.jpg.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.29obSWOkRD

Θα περίμενε κανείς ότι ένας Η/Υ θα μπορούσε να έχει μέσα τεράστιες τούφες από σκόνες και τρίχες, ακόμα και διάβρωση στις κολλήσεις των κυκλωμάτων;

Σας παρουσιάζουμε 4 σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα να συντηρείτε τα μηχανήματά σας, αν ήδη δε το κάνετε:

 

1. Καταστροφή Ανεμιστήρων

Ως γνωστό οι υπολογιστές ψύχονται με τη χρήση μικρών ανεμιστήρων οι οποίοι όσο μένουν ασυντήρητοι, ξεκινάνε να λειτουργούν πιο αργά, μέχρι και καθόλου, με αποτέλεσμα να μην ψύχεται ο υπολογιστής. Αυτό συμβαίνει διότι ρουφώντας αέρα έξω από το κουτί, μεγάλο κομμάτι της σκόνης και των σωματιδίων του χώρου, συσσωρεύεται επάνω στον μηχανισμό περιστροφής και στη φτερωτή, με αποτέλεσμα να επιβραδύνει την περιστροφή του ανεμιστήρα σταδιακά. Επίσης, μεγάλη ποσότητα μαζεύεται και στις ψύκτρες, με αποτέλεσμα να φράζει τις διόδους ροής αέρα. Η καταστροφή των ανεμιστήρων φυσικά κοστίζει και αυτή, αλλά κυρίως δημιουργεί τα αμέσως επόμενα προβλήματα.

2. Υπερθέρμανση Υπολογιστήoverheat

Μετά από λίγο καιρό λοιπόν, αφού σταματάει η ροή του αέρα μέσα στον υπολογιστή, αρχίζει να αυξάνεται ραγδαία η θερμοκρασία του υπολογιστή. Αυτό σημαίνει μικρότερο όριο ζωής όλων των εξαρτημάτων, ιδιαίτερα της μητρικής πλακέτας και των σκληρών δίσκων, ξαφνικές βλάβες και αναξιόπιστη συμπεριφορά του μηχανήματος.

3. Επιδόσεις Υπολογιστή 

59917_397977230306843_1517103048_n5Οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν και την ισχύ που μπορεί να προσφέρει ο Η/Υ. Όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία σε νέους υπολογιστές, μειώνεται ο χρονισμός επεξεργασίας του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών; και αλλάζει η τροφοδοσία του ρεύματος με τέτοιο τρόπο ώστε να πέσει η θερμοκρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά οι επιδόσεις του Η/Υ και να μην μπορεί να αγγίξει τις μέγιστες δυνατότητές του. Επίσης, επηρεάζεται έντονα η λειτουργία του σκληρού δίσκου ο οποίος μπορεί να "παγώσει" και εντελώς τον υπολογιστή και να χρειάζεται επανεκκίνηση συχνά.

4. Θόρυβος

icon175x175Σε ποιόν αρέσει ο ενοχλητικός συνεχόμενος ήχος των ανεμιστήρων που θυμίζει χαλασμένη γεννήτρια; Όταν τα ανεμιστηράκια είναι καθαρά και συντηρημένα σωστά με λίπανση, δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

 

Αυτοί οι κανόνες ισχύουν για τα Laptop εις διπλούν, αφού είναι πολύ μειωμένος ο χώρος ροής του αέρα και τα εξαρτήματα είναι τόσο συμπτιγμένα, όπου η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει πολύ πιο γρήγορα. Για αυτό πρέπει αρκετά συχνά να γίνεται μία συντήρηση στο εσωτερικό των μηχανημάτων, ιδιαίτερα αν βρίσκονται ακουμπησμένα στο πάτωμα, σε χαλιά, σε βρώμικο περιβάλλον ή αν υπάρχει κατοικίδιο μέσα στο σπίτι, όπου αυξάνεται η ποσότητα ανεπιθύμητων σωματιδίων που εισέρχονται μέσα στο κουτί.

 

επισκευη υπολογιστων

 

Πρόσφατα Άρθρα

Posted in PC και Laptop, Tweaks/Συμβουλές.