Από Ad Blocker θα συνοδεύεται ο νέος Browser, Microsoft Edge

Από Ad Blocker θα συνοδεύεται ο νέος Browser, Microsoft Edge

ovco3sjldc8drljgsfjs

Στο Build 2016, το συνέδριο προγραμματιστών της Microsoft που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο San Francisco, ένα... slide σε ένα workshop με τίτλο "What's Next for Microsoft's New Browser" αποκαλύπτει πως η επόμενη έκδοση του Edge browser θα περιλαμβάνει ενσωματωμένο ad-blocker.

Αν και μέχρι πρότινος τα ad blockers χρησιμοποιούσαν μόνο "ψαγμένοι" χρήστες, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο. Πέρυσι, η Apple είχε παρουσιάσει ένα concept που επέτρεπε το ad blocking στον mobile Safari browser μέσω third-party extensions. Τον Ιανουάριο, ο co-founder της Mozilla παρουσίασε έναν browser που ονομάζεται Brave με ενσωματωμένο ad-blocking, ενώ το Μάρτιο η Opera native ad blocking στην developer edition του browser της.

Τα ad blockers συμβάλλουν σε πιο γρήγορο browsing, λιγότερη κατανάλωση δεδομένων και ελαχιστοποίηση των κινδύνων να κολλήσει κάποιος έναν κακόβουλο λογισμικό.

Φυσικά, η χρήση τους δε συμφέρει καθόλου τις ιστοσελίδες καθώς κινδυνεύουν να χάσουν πολλά έσοδα, αφού οι διαφημίσεις που ενσωματώνουν δεν εμφανίζονται. Δεν είναι τυχαίο που ήδη αρκετές ιστοσελίδες έχουν αρχίσει να μη δείχνουν καθόλου το περιεχόμενό τους σε περίπτωση που ο χρήστης έχει ενεργοποιημένο Ad Blocker.

Και μπορεί η Google για ευνόητους λόγους να "αντιστέκεται", η Microsoft ωστόσο φαίνεται ότι θα χρησιμοποιήσει έναν ad blocker στην επόμενη έκδοση του Edge browser, η οποία ίσως συμπέσει χρονικά με την κυκλοφορία του Windows 10 Anniversary Update.

επισκευη υπολογιστων

Πρόσφατα Άρθρα

Posted in Internet και Software, Tweaks/Συμβουλές.