Ξεκλείδωμα iCloud / Apple ID

Τελευταία ενημέρωση 02/12/2022

Το ξεκλείδωμα και η αφαίρεση του iCloud από συσκευή Apple (iPhone, iPad, Macbook, iMac) είναι μία διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και εξοπλισμό. Το κλείδωμα αυτό είναι προστασία συσκευής και αναφέρεται και ως λογαριασμός Apple ID ή κλείδωμα ενεργοποίησης (Activation Lock). Εμείς με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και υπηρεσιών, παρέχουμε τη δυνατότητα επιτυχούς ξεκλειδώματος αν η συσκευή σας το υποστηρίζει (τιμοκατάλογος παρακάτω). To ξεκλείδωμα εξαρτάται από το μοντέλο της συσκευής, την έκδοση iOS που έχει εγκατεστημένη και από το αν η συσκευή βρίσκεται στην αρχική οθόνη Ενεργοποίησης που ζητάει το Apple ID, στο στάδιο που ζητάει Kωδικό Oθόνης (Passcode) ή αν απεικονίζει "iPhone is Disabled - Το iPhone απενεργοποιήθηκε ή δεν διατίθεται".

Το ξεκλείδωμα αυτό χρησιμεύει όταν:

Βρηκα iphone τι κανω Ξεχάσατε τον κωδικό της οθόνης και κάνοντας εργοστασιακές ρυθμίσεις, σας ζητάει το Apple ID για επιβεβαίωση
ξεκλείδωμα icloud iphone Έχετε ξεχάσει ποιο email είχατε ορίσει ως λογαριασμό Apple ID ή τον κωδικό
ξεκλειδωμα ipad Έχετε ξεχάσει τις ερωτήσεις ασφαλείας ανάκτησης κωδικού της Apple ή δεν έχετε πρόσβαση στο δευτερεύων email ανάκτησης
ξεκλειδωμα icloud macbook Δεν έχετε καμία πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία αυτά διότι σας έκανε την αρχική ρύθμιση του κινητού κάποιος συγγενής/φίλος
κλειδωμα ενεργοποιησης iphone Το αγοράσατε μεταχειρισμένο και δεν μπορείτε να πάρετε τα στοιχεία αυτά από τον αρχικό ιδιοκτήτη πλέον

Η συσκευή θα πρέπει αρχικά να ελεγχθεί στο κατάστημα μας δωρεάν και να συνδεθεί επάνω στον εξοπλισμό μας προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι υποστηρίζεται το ξεκλείδωμα. Ο χρόνος παράδοσης είναι 1-2 εργάσιμες ημέρες.

Μετά την επέμβαση, όλες οι λειτουργίες της συσκευής είναι ενεργές κανονικά χωρίς κανένα περιορισμό συμπεριλαμβανομένου της χρήσης νέου iCloud λογαριασμού και χρήση του App Store. Η έκδοση iOS, λόγω της επέμβασης, δεν πρέπει να αναβαθμιστεί σε νέα έκδοση (οι εφαρμογές αναβαθμίζονται κανονικά) και δεν πρέπει να γίνουν εργοστασιακές ρυθμίσεις (Factory Reset) διότι θα χαθεί η επέμβαση στο λογισμικό. Σε περίπτωση που γίνουν αυτά, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί με χαμηλότερο κόστος.

Πριν μας παραδώσετε τη συσκευή είναι σημαντικό να μην επιχειρήσετε να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση λογισμικού μέσω π.χ. του iTunes (λειτουργία Restore and Update) διότι τυχόν αναβάθμιση του λογισμικού μπορεί να δυσκολέψει το ξεκλείδωμα και να αυξήσει το κόστος. Η αναβάθμιση ή η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής ΔΕΝ αφαιρεί το κλείδωμα iCloud. Είναι προτιμότερο η συσκευή να είναι στο στάδιο που ζητάει το Κωδικό της Oθόνης (Passcode) ή απεικονίζει "iPhone is Disabled", προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας. Να σημειωθεί ότι τα iPhone δεν μπορούν να υποβαθμιστούν σε πολύ παλαιότερη έκδοση, παρά μόνο σε περίπου 1-2 μηνών παλαιότερη.

Αν η συσκευή είναι αγορασμένη από το εξωτερικό ή μεταχειρισμένη από Ελλάδα, ενδέχεται να υπάρχει και κλείδωμα δικτύου κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα μετά το ξεκλείδωμα iCloud να χρειαστεί επιπλέον επέμβαση στη συσκευή. Προς αποφυγή απρόσμενων χρεώσεων, υπάρχει η δυνατότητα πλήρη ελέγχου της συσκευής βάση του ΙΜΕΙ του με κόστος 10€ πριν την επέμβαση ξεκλειδώματος Apple ID.

Όσον αφορά τις νεότερες συσκευές εκτός τιμοκαταλόγου, υπάρχει πιθανότητα να ξεκλειδώνουν μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας με υψηλό κόστος (ενδεικτικά 350€ - 580€ αναλόγως το μοντέλο) αλλά με βασική προϋπόθεση ότι είναι "Clean" το iCloud και όχι Lost/Erased. Αρχικά θα χρειαστεί να δοκιμαστεί η υπηρεσία αφού έχουμε κάποιες πληροφορίες για τη συσκευή τις οποίες βλέπουμε στο κατάστημα.

Μεγάλη Προσοχή σε δεκάδες Scam Sites και YouΤube Videos που ισχυρίζονται ότι με Διαδικτυακές Υπηρεσίες ή διάφορα τροποποιημένα Λογισμικά ξεκλειδώνουν εύκολα και οικονομικά όλα τα iPhone "στο λεπτό με μαγικό τρόπο" και μάλιστα με δήθεν θετικές κριτικές. Αποφύγετε επίφοβες πληρωμές με πιστωτικές κάρτες ή Bitcoin σε άγνωστα site και ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού. Ορισμένα site ισχυρίζονται ότι αρκεί να εγκατασταθεί ένα Custom Firmware (τροποποιημένο λογισμικό εκτός της Apple) για να ξεκλειδώσει οποιοδήποτε μοντέλο. Ακόμα και αλήθεια να ήταν, μην εμπιστεύεστε σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone με ανεπίσημο λογισμικό και Jailbreak (πλήρη δικαιώματα), καθώς θα μπορεί να παρακολουθείται η κάθε σας κίνηση στο τηλέφωνο και να γίνονται υποκλοπές.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε εμείς είναι 100% ασφαλής, επεμβαίνει μόνο επάνω στο αυθεντικό εργοστασιακό λογισμικό και δε διατρέχει οποιοδήποτε κίνδυνο γενικότερα.

Σημαντική σημείωση: Λόγω ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στη συσκευή πριν το ξεκλείδωμα, δε γνωρίζουμε αν είναι πλήρως λειτουργική η συσκευή (π.χ. αν έχει χαλασμένη κάμερα, σήμα κινητής, WiFi, μικρόφωνα κτλ). Η Tech Guru δε φέρει ευθύνη για όποιο πρόβλημα μπορεί να έχει η συσκευή μετά το ξεκλείδωμα, το οποίο δε συνδέεται με την επέμβαση του ξεκλειδώματος. Οποιαδήποτε επέμβαση γίνει στη συσκευή, θα διαγράψει τυχόν υπάρχοντα αρχεία. Παρακαλούμε καλέστε μας για επικαιροποίηση του κόστους, λόγω ότι οι τιμές μεταβάλλονται.

Οι τιμές δε συμπεριλαμβάνουν το Φ.Π.Α.

Σχετικά Άρθρα:
Ξεκλειδώματα και τα Επίπεδα Ασφάλειας των Κινητών
Τι να κάνετε αν χάσετε ή σας κλέψουν το κινητό σας
Τι να προσέξετε στην Αγορά Κινητού από Εξωτερικό

Τα ξεκλειδώματα κινητών και οποιαδήποτε επέμβαση πάνω στα κινητά, αφορούν την νόμιμη επέμβαση σε κινητά των ίδιων των ιδιοκτητών οι οποίοι έχουν ξεχάσει τον λογαριασμό και τον κωδικό τους και έχουν το δικαίωμα να ξεκλειδώσουν τη συσκευή τους.