επισκευη μητρικης πλακετας playstation 4

Η υπηρεσία περιλαμβάνει:

 • Πλήρη αποσυναρμολόγηση PS4
 • Διάγνωση πλακέτας με ειδικό εξοπλισμό
 • Επισκευή χαλασμένου κυκλώματος
 • Πλήρης καθαρισμός κονσόλας, συστήματος ψύξης και αλλαγή πάστας
 • Πλήρης έλεγχος ορθής λειτουργίας

επισκευη πλακετας ps4  Τιμή υπηρεσίας: Από 80€

επισκευη chip πλακετας ps4  Εγγύηση: 6 Μήνες

επισκευη ηλεκτρονικων πλακετας  Χρόνος παράδοσης: Ενδεικτικά 1-5 ημέρες

 

Επισκευή Μητρικής Πλακέτας Playstation 4

Αν το Playstation 4 παρουσιάζει προβλήματα όπως:

 • Παγώνει ξαφνικά η εικόνα στο μενού ή σε παιχνίδι
 • Σβήνει εντελώς η κονσόλα σε ανύποπτο χρόνο ή κάνει επανεκκινήσεις
 • Ανάβει λαμπάκι εκδήλωσης προβλήματος BLOD (Blue Light Of Death), YLOD, RLOD
 • Δε δείχνει εικόνα η κονσόλα ενώ φαίνεται να λειτουργεί
 • Δεν ανάβει το Playstation και δεν ανταποκρίνεται καθόλου

Τότε ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με τη μητρική πλακέτα της κονσόλας. Η πλακέτα αυτή είναι η ραχοκοκκαλιά του Playstation και κάνει όλη τη διαχείριση της κονσόλας και των περιφερειακών. Οι κύριοι λόγοι καταστροφής τους είναι από την έλλειψη καθαρισμού στο σύστημα ψύξης (υπερθέρμανση), από υπερτάσεις ή από αστοχία υλικού.

Οποιαδήποτε επέμβαση στη μητρική πλακέτα του Playstation 4 έχει χρονοβόρα διαδικασία και απαιτεί ειδικό εξοπλισμό Μicrosoldering, τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία επάνω σε δύσκολες επεμβάσεις με μικροσκόπιο. Όλα αυτά τα διαθέτουμε, κάνοντας την επισκευή της πλακέτας δυνατή ακόμα και αν η αντιπροσωπεία δηλώνει ότι δε φτιάχνεται. Αυτή η εργασία είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί από ερασιτέχνη ηλεκτρονικό ή με ερασιτεχνικό εξοπλισμό, όπως απλό κλασικό κολλητήρι κτλ. Τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε είναι ακριβώς ίδια με τα εργοστασιακά.

Το 90% των βλαβών της πλακέτας μπορεί να επιδιορθωθεί, αλλά υπάρχουν και βλάβες που δεν μπορούν να ανιχνευτούν, λόγω ότι δεν υπάρχουν σχηματικά διαγράμματα των πλακετών των Playstation, ή είναι ασύμφορες προς επισκευή.

Μερικές από τις βλάβες που αναλαμβάνουμε
επισκευες playstation 4

βλαβη Playstation 4 Τσιπάκι απεικόνισης θύρας HDMI
δεν αναβει το ps4 Τσιπάκι WiFi/Bluetooth/Τηλεχειριστηρίων
playstation 4 ξαφνικα σβηνει Τσιπάκι SIE SouthBridge
playstation 4 ξαφνικα σβηνει Τσιπάκι Διαχείρισης USB θυρών
playstation 4 ξαφνικα σβηνει Επισκευή λογισμικού του τσιπ εκκίνησης "NOR Chip"
ps4 δεν παιρνει ρευμα Κύκλωμα διαχείρισης μηχανισμού BluRay CD Player
πσ4 δε λειτουργει Τροφοδοσίες διάφορων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων
επισκευη πλακετας ps4 Σπασμένοι κοννέκτορες (θύρα τροφοδοτικού, HDMI, USB, κεραίας WiFi κ.α)
επιδιορθωσεις βλαβων ps4 Χαλασμένο Κουμπί Power και Eject

Διάγνωση της Μητρικής Πλακέτας
επισκευες playstation 4

Προκειμένου να είμαστε σίγουροι τι πρόβλημα έχει η μητρική πλακέτα πρέπει να γίνει επαγγελματική διάγνωση με ειδικό εξοπλισμό και πρόγραμμα. Ειδικά για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει η φωτεινή ένδειξη με μπλε φωτάκι (Blue Light Of Death-BLOD) πρέπει οπωσδήποτε να γίνει σωστή διάγνωση καθώς αυτή η ένδειξη μπορεί να οφείλεται σε δεκάδες εξαρτήματα. Στα Playstation η διάγνωση είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία και περίπλοκη λόγω έλλειψης διαγραμμάτων που κρατάει η Sony σαν επτασφράγιστο μυστικό. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει ελάχιστη χρέωση ελέγχου όταν δεν είναι ξεκάθαρο από τα συμπτώματα τι πρόβλημα μπορεί να έχει η μητρική πλακέτα. Θεωρούμε ότι είναι καλύτερα να ξέρουμε σίγουρα και ακριβώς τι πρόβλημα έχει μία πλακέτα παρά να "μαντεύουμε" τι έχει από ένα λαμπάκι που ανάβει ή μία 5λεπτη διάγνωση, γιατί έτσι μπορεί να χαθεί μία ευκαιρία επισκευής μιας πλακέτας που έχει αξία.

Στη διάγνωση της πλακέτας πραγματοποιούμε τα εξής:

 • Αποσυναρμολόγηση της πλακέτας
 • Μετρήσεις κυκλωμάτων για βραχυκύκλωμα
 • Μετρήση δεκάδων αντιστάσεων που συσχετίζονται με ενδεχόμενο BLOD
 • Αφαίρεση NOR Chip (τσιπ εκκίνησης λογισμικού) και τοποθέτηση σε ειδικό Programmer
 • Ανάγνωση λογισμικού και έλεγχος για τυχόν κατεστραμμένα μέρη
 • Επιδιόρθωση λογισμικού και ενεργοποίηση λειτουργίας διάγνωσης μέσω "UART"* μεθόδου, με τη χρήση ειδικού λογισμικού από το εξωτερικό
 • Επανακόλληση τσιπ και έλεγχος/διάγνωση κονσόλας με τη μέθοδο UART*.

*Η μέθοδος UART δείχνει με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας ποιο σημείο της πλακέτας δεν μπόρεσε να κάνει εκκίνηση κατά το πάτημα του κουμπιού Power/On-Off.

Κάθε εργασία στην πλακέτα συμπεριλαμβάνει και δωρεάν πλήρη καθαρισμό όλης της κονσόλας (αρχικής αξίας 40€), του συστήματος ψύξης και τοποθέτηση νέας ποιοτικής θερμοαγώγιμης πάστας υψηλής θερμοαγωγιμότητας (12W/mK) για καλύτερη αξιοπιστία. Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει ο Καθαρισμός Playstation 4.

Ο χρόνος επισκευής είναι συνήθως 1-5 εργάσιμες ημέρες και δεν επηρεάζονται τα δεδομένα και η πρόοδος στα παιχνίδια που είναι εγκατεστημένα.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να παραδώσετε στο κατάστημά μας τη συσκευή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δικό μας courier για τη μεταφορά σε όλη την Ελλάδα. Η χρέωση γίνεται βάση τιμοκαταλόγου (ενδεικτικά συνολικά 12€ για παραλαβή-αποστολή).

επισκευες playstation 4 Γνωρίζατε ότι: service playstation γλυφαδα

 • Όταν το λαμπάκι του Playstation 4 μένει αναμμένο λευκό χωρίς να δείχνει εικόνα στην τηλεόραση, σημαίνει πιθανότατα ότι η κονσόλα έχει μπει κανονικά στο σύστημα και λειτουργεί φυσιολογικά αλλά δε μπορείτε να δείτε την εικόνα λόγω βλάβης στο τσιπάκι απεικόνισης της θύρας HDMI;
 • Το Blue Light Of Death μπορεί να προκληθεί από δεκάδες εξαρτήματα επάνω στη μητρική ή λογισμικό των υπεύθυνων τσιπ για την εκκίνηση της κονσόλας και ΟΧΙ στο τσιπ APU που κάνουν διάγνωση ορισμένα κέντρα επισκευών με απειρία στο αντικείμενο;
 • Όταν χαλάσει το τσιπάκι διαχείρισης του BluRay CD Player τότε δεν μπορεί να αντικατασταθεί με νέο διότι μόνο ένα μοναδικό τσιπ ενώνεται με την εργοστασιακή πλακέτα της κονσόλας και το σειριακό της νούμερο;
 • Ένα προσεγμένο PS4 στο οποίο γίνεται συντήρηση στο σύστημα ψύξης, μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα στα ηλεκτρονικά του εξαρτήματα πάνω από 15 χρόνια, σε αντίθεση με τα μη συντηρημένα που μπορεί να "αντέξουν" μόλις 3-4 έτη;

Αν δε βρίσκετε αυτό που θέλετε ή έχετε οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν το Φ.Π.Α..