επισκευη μητρικης πλακετας playstation 4

Η υπηρεσία περιλαμβάνει:

 • Πλήρη αποσυναρμολόγηση PS4
 • Διάγνωση πλακέτας με ειδικό εξοπλισμό
 • Επισκευή χαλασμένου κυκλώματος
 • Πλήρης καθαρισμός κονσόλας, συστήματος ψύξης και αλλαγή πάστας
 • Πλήρης έλεγχος ορθής λειτουργίας

επισκευη πλακετας ps4  Τιμή υπηρεσίας: Από 80€

επισκευη chip πλακετας ps4  Εγγύηση: 6 Μήνες

επισκευη ηλεκτρονικων πλακετας  Χρόνος παράδοσης: Ενδεικτικά 1-5 ημέρες

 

Επισκευή Μητρικής Πλακέτας Playstation 4

Αν το Playstation 4 παρουσιάζει προβλήματα όπως:

 • Παγώνει ξαφνικά η εικόνα στο μενού ή σε παιχνίδι
 • Σβήνει εντελώς η κονσόλα σε ανύποπτο χρόνο ή κάνει επανεκκινήσεις
 • Ανάβει λαμπάκι εκδήλωσης προβλήματος BLOD (Blue Light Of Death), YLOD, RLOD
 • Δε δείχνει εικόνα η κονσόλα ενώ φαίνεται να λειτουργεί
 • Δεν ανάβει το Playstation και δεν ανταποκρίνεται καθόλου

Τότε ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με τη μητρική πλακέτα της κονσόλας. Η πλακέτα αυτή είναι η ραχοκοκκαλιά του Playstation και κάνει όλη τη διαχείριση της κονσόλας και των περιφερειακών. Οι κύριοι λόγοι καταστροφής τους είναι από την έλλειψη καθαρισμού στο σύστημα ψύξης (υπερθέρμανση), από υπερτάσεις ή από αστοχία υλικού.

Οποιαδήποτε επέμβαση στη μητρική πλακέτα του Playstation 4 έχει χρονοβόρα διαδικασία και απαιτεί ειδικό εξοπλισμό Μicrosoldering, τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία επάνω σε δύσκολες επεμβάσεις με μικροσκόπιο. Όλα αυτά τα διαθέτουμε, κάνοντας την επισκευή της πλακέτας δυνατή ακόμα και αν η αντιπροσωπεία δηλώνει ότι δε φτιάχνεται. Αυτή η εργασία είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί από ερασιτέχνη ηλεκτρονικό ή με ερασιτεχνικό εξοπλισμό, όπως απλό κλασικό κολλητήρι κτλ. Τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε είναι ακριβώς ίδια με τα εργοστασιακά.

Το 90% των βλαβών της πλακέτας μπορεί να επιδιορθωθεί, αλλά υπάρχουν και βλάβες που δεν μπορούν να ανιχνευτούν, λόγω ότι δεν υπάρχουν σχηματικά διαγράμματα των πλακετών των Playstation, ή είναι ασύμφορες προς επισκευή.

Μερικές από τις βλάβες που αναλαμβάνουμε
επισκευες playstation 4

βλαβη Playstation 4 Τσιπάκι απεικόνισης θύρας HDMI
δεν αναβει το ps4 Τσιπάκι WiFi/Bluetooth/Τηλεχειριστηρίων
playstation 4 ξαφνικα σβηνει Τσιπάκι SIE SouthBridge
playstation 4 ξαφνικα σβηνει Τσιπάκι Διαχείρισης USB θυρών
playstation 4 ξαφνικα σβηνει Επισκευή λογισμικού του τσιπ εκκίνησης "NOR Chip"
ps4 δεν παιρνει ρευμα Κύκλωμα διαχείρισης μηχανισμού BluRay CD Player
πσ4 δε λειτουργει Τροφοδοσίες διάφορων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων
επισκευη πλακετας ps4 Σπασμένοι κοννέκτορες (ανεμιστηράκι, τροφοδοτικού, HDMI, USB, κεραίας WiFi κ.α)
επιδιορθωσεις βλαβων ps4 Χαλασμένο Κουμπί Power και Eject

Διάγνωση της Μητρικής Πλακέτας
επισκευες playstation 4

Προκειμένου να είμαστε σίγουροι τι πρόβλημα έχει η μητρική πλακέτα πρέπει να γίνει επαγγελματική διάγνωση με ειδικό εξοπλισμό και πρόγραμμα. Ειδικά για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει η φωτεινή ένδειξη με μπλε φωτάκι (Blue Light Of Death-BLOD) πρέπει οπωσδήποτε να γίνει σωστή διάγνωση καθώς αυτή η ένδειξη μπορεί να οφείλεται σε δεκάδες εξαρτήματα της πλακέτας και όχι στο κεντρικό τσιπ της APU που λανθασμένα υποθέτουν πολλοί τεχνικοί, και να είναι μία βλάβη που φτιάχνεται.

Στα Playstation η διάγνωση είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία και περίπλοκη λόγω έλλειψης πληροφορίας και σχηματικών διαγραμμάτων που κρατάει η Sony σαν επτασφράγιστο μυστικό.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε ελάχιστη χρέωση ελέγχου αφού δεν είναι ξεκάθαρο από το σύμπτωμα αυτό τι πρόβλημα μπορεί να έχει η μητρική πλακέτα. Το μπλε λαμπάκι μας λέει απλά ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μητρική πλακέτα. Θεωρούμε ότι είναι καλύτερα να ξέρουμε ακριβώς τι πρόβλημα έχει μία πλακέτα παρά να "μαντεύουμε" τι έχει χωρίς να ανοίξουμε μέσα το Playstation και ελέγχοντας μόνο το τροφοδοτικό του σε 3 λεπτά, γιατί έτσι μπορεί να χαθεί μία ευκαιρία επισκευής μιας συσκευής που έχει αξία.

Στη διάγνωση της πλακέτας πραγματοποιούμε τα εξής:

 • Αποσυναρμολόγηση της συσκευής και της πλακέτας
 • Μετρήσεις κυκλωμάτων για βραχυκύκλωμα
 • Μέτρηση δεκάδων αντιστάσεων που συσχετίζονται με ενδεχόμενο BLOD
 • Αφαίρεση NOR Chip (τσιπ εκκίνησης λογισμικού) και τοποθέτηση σε ειδικό Programmer για έλεγχο του λογισμικού
 • Ανάγνωση λογισμικού και έλεγχος για τυχόν κατεστραμμένα μέρη
 • Επιδιόρθωση λογισμικού και ενεργοποίηση λειτουργίας διάγνωσης μέσω "UART"* μεθόδου, με τη χρήση ειδικού λογισμικού από το εξωτερικό
 • Επανακόλληση τσιπ και έλεγχος/διάγνωση κονσόλας με τη μέθοδο UART*.

*Η μέθοδος UART δείχνει με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας ποιο σημείο της πλακέτας έχει πρόβλημα και δεν μπόρεσε να κάνει εκκίνηση η συσκευή, κατά το πάτημα του κουμπιού Power/On-Off.

Κάθε εργασία στην πλακέτα συμπεριλαμβάνει και δωρεάν πλήρη καθαρισμό όλης της κονσόλας, του συστήματος ψύξης και τοποθέτηση νέας ποιοτικής θερμοαγώγιμης πάστας υψηλής θερμοαγωγιμότητας (12W/mK) για καλύτερη αξιοπιστία. Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει ο Καθαρισμός Playstation 4.

Ο χρόνος επισκευής είναι συνήθως 1-5 εργάσιμες ημέρες και δεν επηρεάζονται τα δεδομένα και η πρόοδος στα παιχνίδια που είναι εγκατεστημένα.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να παραδώσετε στο κατάστημά μας τη συσκευή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δικό μας courier για τη μεταφορά σε όλη την Ελλάδα. Η χρέωση γίνεται βάση τιμοκαταλόγου (ενδεικτικά συνολικά 12€ για παραλαβή-αποστολή).

PS4 Slim Blue Light Of Death (BLOD) – Διάγνωση με μέθοδο UART

PS4 Slim – Error SU-42118-6. Δε κάνει Update, δε τραβάει CD

Επιδιόρθωση μητρικής πλακέτας PS4 με λευκό λαμπάκι (WLOD)

επισκευες playstation 4 Γνωρίζατε ότι: service playstation γλυφαδα

 • Όταν το λαμπάκι του Playstation 4 μένει αναμμένο λευκό χωρίς να δείχνει εικόνα στην τηλεόραση, σημαίνει πιθανότατα ότι η κονσόλα έχει μπει κανονικά στο σύστημα και λειτουργεί φυσιολογικά αλλά δε μπορείτε να δείτε την εικόνα λόγω βλάβης στο τσιπάκι απεικόνισης της θύρας HDMI;
 • Το Blue Light Of Death μπορεί να προκληθεί από δεκάδες εξαρτήματα επάνω στη μητρική ή λογισμικό των υπεύθυνων τσιπ για την εκκίνηση της κονσόλας και ΟΧΙ στο τσιπ APU που κάνουν διάγνωση ορισμένα κέντρα επισκευών με απειρία στο αντικείμενο;
 • Όταν χαλάσει το τσιπάκι διαχείρισης του BluRay CD Player τότε δεν μπορεί να αντικατασταθεί με νέο διότι μόνο ένα μοναδικό τσιπ ενώνεται με την εργοστασιακή πλακέτα της κονσόλας και το σειριακό της νούμερο;
 • Ένα προσεγμένο PS4 στο οποίο γίνεται συντήρηση στο σύστημα ψύξης, μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα στα ηλεκτρονικά του εξαρτήματα πάνω από 15 χρόνια, σε αντίθεση με τα μη συντηρημένα που μπορεί να "αντέξουν" μόλις 3-4 έτη;

Αν δε βρίσκετε αυτό που θέλετε ή έχετε οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν το Φ.Π.Α..