υπερθερμανση ps5

Η υπηρεσία περιλαμβάνει:

  • Πλήρη αποσυναρμολόγηση PS5
  • Καθαρισμός συστήματος ψύξης, μητρικής, θυρών και πλαστικών
  • Καθαρισμός και λίπανση ανεμιστήρα
  • Αλλαγή θερμοαγώγιμου υγρού μετάλλου και θερμοαγώγιμης σιλικόνης
  • Έλεγχος θερμοκρασίας

επισκευη θερμοκρασιας playstation 5  Τιμή υπηρεσίας: 45€
μειωση θερμοκρασιας playstation 5  Χρόνος παράδοσης: 2-4 ώρες
επισκευη υπερθερμανσης playstation 5  Εγγύηση: 6 μήνες*

*Αφορά την σωστή θερμοκρασία του PS5 και την ορθή λειτουργία του ανεμιστήρα σε φυσιολογικά επίπεδα θορύβου

Επισκευή Υπερθέρμανσης Playstation 5 - Καθαρισμός

Αν το Playstation 5 αγγίζει υψηλές θερμοκρασίες, ακούγεται έντονος θόρυβος (ανεμιστηράκι) ή σβήνει απότομα σε λίγα λεπτά, τότε χρειάζεται καθαρισμό το PS5 και συντήρηση του συστήματος ψύξης, όσο πιο άμεσα γίνεται. Συνήθως προκαλείται όταν φορτώσει ένα παιχνίδι ή κατά τη διάρκεια του gaming και είτε βγάζει ένα μήνυμα υπερθέρμανσης ή ανάβει κόκκινο το λαμπάκι του Playstation 5.

Στη διαδικασία καθαρισμού πραγματοποιούνται οι εξής εργασίες:

playstation 5 ακουγεται πολυ δυνατα Αποσυναρμολογείται πλήρως όλη η κονσόλα και το σύστημα ψύξης
playstation 5 κολλανε τα παιχνιδια Καθαρίζεται η ψύκτρα και οι γρίλιες από σκόνη
Playstation 5 κολλαει εχει λαγκ Lag Καθαρίζεται και λιπαίνεται ο ανεμιστήρας
συντηρηση service ps5 Τοποθετείται νέο ποιοτικό θερμοαγώγιμο υγρό μέταλλο υψηλής θερμοαγωγιμότητας (Chipquik TC4 79W/mK) στη σωστή ποσότητα επάνω στο τσιπάκι της APU (Επεξεργαστής και Κάρτα Γραφικών μαζί). Προσοχή! Πρέπει να αλλάζεται και όχι να ανακυκλώνεται σε περίπτωση που έχει μαυρίσει/καεί το εργοστασιακό, έστω και λίγο, και οπωσδήποτε να μην αλλάζεται με χαμηλής ποιότητας άγνωστου κατασκευαστή (π.χ. imitation από Aliexpress) διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερθέρμανσης και ζημιάς του chip της APU το οποίο είναι αναντικατάστατο.
γιατι ζεσταινεται το playstation 5 Σε περίπτωση που η θερμοαγώγιμη σιλικόνη στα τσιπ της μνήμης RAM και στα κυκλώματα τροφοδοσίας (πηνία, Mosfet) είναι φθαρμένη, την αντικαθιστούμε με υψηλής ποιότητας (Upsiren U6 Pro 12.8W/mK) όπως την εργοστασιακή για μέγιστη ψύξη.
service sony ps5 Λεπτομερής καθαρισμός της μητρικής πλακέτας με ειδικά επαγγελματικά υγρά, όλων των θυρών της πλακέτας εσωτερικά (USB, HDMI, Δικτύου κτλ) και των πλαστικών του Playstation 5 εσωτερικά και εξωτερικά

Η υπερθέρμανση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως:

ps5 θερμαινεται Πρόωρη φθορά του Playstation

επισκευη υψηλης θερμοκρασίας ps5 Ανεπανόρθωτη βλάβη στo κεντρικό Chip APU (Επεξεργαστής και Κάρτα Γραφικών μαζί)

εσωτερικος καθαρισμος playstation 5 Αισθητή μείωση απόδοσης, μειωμένα FPS και Lag

playstation 5 οριζόντια ή κάθετα Απότομη απενεργοποίηση συσκευής

Περιπτώσεις που επιβαρύνουν το σύστημα με αποτέλεσμα να θέλει πρόωρο καθάρισμα:

ps5 rlod κοκκινο λαμπακι Αν υπάρχει κατοικίδιο μέσα στο χώρο

θερμαινεται το playstation 5 Αν είναι σε χώρο ακάθαρτο ή ανθυγιεινό

ανεμιστηρας playstation 5 ακουγεται δυνατα Αν είναι ακουμπησμένο στο πάτωμα

κλέινει απο θερμοκρασία το Playstation 5 Αν γίνεται καθημερινή και πολύωρη χρήση

Αυτή η συντήρηση είναι αναγκαία να γίνεται κάθε περίπου 1-2 έτη, αναλόγως τη χρήση και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Δυστυχώς, δεν είναι πάντα ορατή εξωτερικά η κατάσταση του, μπορεί να φαίνεται καθαρό εξωτερικά και εσωτερικά να είναι ακόμα και σχεδόν βουλωμένο το σύστημα ψύξης από σκόνη που γίνονται ολόκληρες "μπάλες". Επίσης, έχει παρατηρηθεί στα PS5 να σβήνουν ξαφνικά από υπερθέρμανση χωρίς καμία απολύτως ένδειξη ή ειδοποίηση, οπότε πρέπει να γίνεται προληπτικά αυτή η συντήρηση ώστε να ξέρουμε ότι τέτοιου είδους φαινόμενο δεν οφείλεται σε υπερθέρμανση.

Στα PS5 έχει παρατηρηθεί να ανεβάζουν θερμοκρασία όταν είναι τοποθετημένα κάθετα, λόγω ότι το υγρό μέταλλο κάθεται κυρίως στην κάτω μεριά του τσιπ της APU, ενώ όταν είναι οριζόντια διαχέεται σωστά σε όλη την επιφάνεια της ψύκτρας. Για αυτό το λόγο προτείνεται ανεπιφύλακτα να έχετε τοποθετημένη την κονσόλα οριζόντια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάζεται προσοχή η συγκεκριμένη κονσόλα σε τι επιπέδου Κέντρο Επισκευών θα παραδοθεί για συντήρηση, καθώς έχει παρατηρηθεί πολλάκις να αντικαθίσταται το υγρό μέταλλο του τσιπ APU με κλασική θερμοαγώγιμη πάστα λόγω απειρίας ή έλλειψης υγρού μετάλλου κατά τη στιγμή της επέμβασης. Μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη στη μητρική πλακέτα αφού η θερμοαγωγιμότητα της κλασικής πάστας είναι περισσότερο από 10 φορές λιγότερη από το υγρό μέταλλο. (κατά μέσο όρο 6W/mK η πάστα και 75W/mK το υγρό μέταλλο).

Αυτή η εργασία γίνεται εντός της ίδιας εργάσιμης ημέρας και δεν επηρεάζονται τα δεδομένα και η πρόοδος στα παιχνίδια που είναι εγκατεστημένα.

Δείτε ποιά μέθοδο ακολουθούμε για τον σωστό, βαθύ καθαρισμό ενός PS5

Τα εξαρτήματα του Playstation 5 είναι όλα πολύ στοιβαγμένα μέσα στη συσκευή με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία πολύ εύκολα και γρήγορα. Ο ανεμιστήρας ο οποίος εισάγει και εξάγει αέρα με γρήγορη ταχύτητα τραβάει επάνω του και στις γρίλιες της ψύκτρας μεγάλη ποσότητα σκόνης, τρίχες κτλ με αποτέλεσμα να φράζει η δίοδος του αέρα που είναι απαραίτητη για την ψύξη του μηχανήματος. Δεν αρκεί όμως μόνο ένας απλό "φύσημα" με αέρα επάνω στον ανεμιστήρα ή εξωτερικά, κάτι που μπορεί να κάνει και ένας απλός χρήστης ανοίγοντας το επάνω καπάκι. Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογηθεί από εξειδικευμένο προσωπικό με πείρα επάνω στα PS5 προς αποφυγή ζημιάς και κυρίως για να τοποθετηθεί η σωστή δόση υγρού μετάλλου. Το υγρό μέταλλο θέλει τεράστια προσοχή καθώς είναι αγώγιμο υλικό, δεν έχει καμία σχέση με την κλασική θερμοαγώγιμη πάστα και αν χυθεί σε οποιοδήποτε σημείο της πλακέτας και δε καθαριστεί λεπτομερώς, κατά την ενεργοποίηση μπορεί να προκληθεί βραχυκύκλωμα.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να παραδώσετε στο κατάστημά μας τη συσκευή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δικό μας courier για τη μεταφορά σε όλη την Ελλάδα. Η χρέωση γίνεται βάση τιμοκαταλόγου (ενδεικτικά συνολικά 12€ για παραλαβή-αποστολή)

Αν επιθυμείτε και εσωτερικό καθαρισμό στο BluRay Player (αν διαθέτει), στο μηχανισμό κίνησης του δίσκου και στο Laser, υπάρχει επιπλέον χρέωση στα 20€.
Σε περίπτωση που ο ανεμιστήρας δεν επισκευάζεται και χρήζει αλλαγής, πράγμα σπάνιο, τότε θα χρειαστεί παραγγελία νέου ανταλλακτικού με επιπλέον χρέωση (ενδεικτικά 55€) για το οποίο ενημερώνεστε πρώτα.
Σημείωση: Καθώς επιθυμούμε να διατηρούμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας σε υψηλό και ικανοποιητικό επίπεδο, σε περιπτώσεις όπου η κονσόλα είναι σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση, π.χ. να έχει μαυρισμένα σημεία και επικαθήμενη βρωμιά που δεν αφαιρείται με αυτόν τον καθαρισμό, τότε θα ενημερωθείτε πρώτα για επιπλέον χρέωση που μπορεί να υπάρξει, λόγω πολυπλοκότητας του καθαρισμού (εισαγωγή σε μπανιέρα υπερήχων, τρίψιμο, υγρά κτλ).

πλαυστατιον σβηνει αποτομα Γνωρίζατε ότι: σβηνει το playstation 4

  • 8 στα 10 Playstation αχρηστεύονται λόγω υπερθέρμανσης από ελλειπή ή μη ορθή συντήρηση από ανειδίκευτο επισκευαστικό κέντρο;
  • Πρόχειρος καθαρισμός ή χρήση του ίδιου υγρού μετάλλου σε μικρή ποσότητα στο τσιπάκι APU μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη;
  • Ένα συντηρημένο PS5 μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα στα ηλεκτρονικά του εξαρτήματα πάνω από 15 χρόνια, σε αντίθεση με τα μη συντηρημένα που μπορεί να "αντέξουν" μόλις 5 έτη;
  • Οι μεγάλες θερμοκρασίες είναι ο κύριος λόγος που προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη στον επεξεργαστή του PS5, με αποτέλεσμα να καθιστά άχρηστη τη συσκευή;
  • Το Playstation αν υπερθερμαίνεται, κατεβάζει αυτομάτως τις επιδόσεις στα παιχνίδια (FPS) και ανεβάζει απότομα τις στροφές του ανεμιστήρα προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υψηλές θερμοκρασίες.

 

Αν δε βρίσκετε αυτό που θέλετε ή έχετε οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν το Φ.Π.Α..