επισκευη τροφοτικού laptop

Η υπηρεσία περιλαμβάνει:

  • Αποσυναρμολόγηση Φορτιστή Laptop
  • Αλλαγή καλωδίου ή επιδιόρθωση ηλεκτρονικής πλακέτας
  • Κόλληση κουτιού φορτιστή και συναρμολόγηση
  • Έλεγχος λειτουργίας και φορτίου με ειδικό εξοπλισμό

επισκευη φορτιστη laptop  Τιμή:
Αλλαγή καλωδίου: Από 20€
Επισκευή μετασχηματιστή: Από 30€
Αγορά μεταχειρισμένου ή refurbished Original: Από 30€
αλλαγη τροφοδοτικου laptop  Εγγύηση: 1 Έτος
αντικατασταση τροφοδοσιας laptop  Περιλαμβάνει γνήσιο ανταλλακτικό

Επισκευή Τροφοδοτικού/Φορτιστή Laptop

Αν έχει προκύψει βλάβη με τον φορτιστή του Laptop σας, έχουμε τη κατάλληλη λύση για το πρόβλημα σας δίνοντας πολλές επιλογές. Είτε πρόκειται για πρόβλημα ηλεκτρονικό μέσα στη πλακέτα είτε το καλώδιο ή το βύσμα είναι χαλασμένο, μπορούμε να το επιδιορθώσουμε με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και τη πολυετή μας εμπειρία επάνω σε ηλεκτρονικά κυκλώματα.

Στο τέλος της επισκευής μετράμε τα Volt και τα Watt που αντέχει ο μετασχηματιστής με εξειδικευμένο εξοπλισμό "Load Tester" με εικονικό φορτίο για να είμαστε σίγουροι για την ακεραιότητά του.

Ακόμα και αν δε θέλετε να επιδιορθώσετε τον ήδη υπάρχων ή δεν συμφέρει η επισκευή του, διαθέτουμε μεγάλο stock σε αυθεντικούς μεταχειρισμένους ή ανακατασκευασμένους φορτιστές όλων των τύπων και κατασκευαστών όπως Dell, HP, Lenovo, Toshiba, Sony, Asus, Acer, Fujitsu, Apple κ.α και των γνήσιων εργοστασιακών της Delta Electronics, LiteOn, Li-Shin και Chicony. Ακόμα και αν δεν υπάρχει σε stock κάποιος φορτιστής μπορούμε να φτιάξουμε ένα αυθεντικό με το καλώδιο και τα χαρακτηριστικά του δικού σας Laptop μέσα σε λίγη ώρα. Διαθέτουμε τα καλώδια και τα βύσματα των 99% των Laptop του εμπορίου.

Να σημειωθεί ότι αν ένα Laptop αναγράφει στην ετικέτα του και στα χαρακτηριστικά του ότι απαιτεί π.χ. τροφοδοτικό 19Volt 4.74Amper (90 Watt) για να λειτουργήσει, μπορεί να λειτουργήσει απροβλημάτιστα με φορτιστές παραπλήσιων Volt που κυκλοφορούν στην αγορά όπως 18V - 20V, και τα Amper/Watt μπορούν να είναι και παραπάνω από το ζητούμενο όπως 120Watt - 150Watt. Το Laptop αυτό στην ουσία απαιτεί τροφοδοτικό το πολύ 90Watt στο μέγιστο της λειτουργίας του, οπότε ένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό, απλά θα λειτουργεί σε χαμηλότερα Watt, το οποίο έχει και το πλεονέκτημα ότι θα ζορίζεται λιγότερο το τροφοδοτικό.

Ένα σημαντικό γεγονός είναι ότι οι αυθεντικοί φορτιστές Laptop είναι πολύ πιο αξιόπιστοι από τους συμβατούς imitation Κινέζικους που κυκλοφορούν στην αγορά, ειδικά από τους αυτόματους Universal με πολλαπλές τάσεις και βύσματα για κάθε Laptop. Οι συμβατοί φορτιστές είναι πολύ χαμηλής ποιότητας με πολύ φτηνά ηλεκτρονικά εξαρτήματα και τα κυκλώματα τους έχουν τα απολύτως "απαραίτητα" στοιχεία προκειμένου να τροφοδοτήσουν ένα Laptop.

Αυτό σημαίνει ότι δεν περιέχουν φίλτρα ρεύματος για θόρυβο στο ηλεκτρικό σήμα που παράγουν, προστασία για αυξομειώσεις ρεύματος, προστασία από βραχυκύκλωμα, υπερθέρμανση και πολλά άλλα. Απόδειξη αυτού είναι η αισθητή διαφορά βάρους που είναι στο μισό του αυθεντικού λόγω έλλειψης εξαρτημάτων και το χαμηλό κόστος αγοράς τους που είναι μόλις στα 10-15€ σε αντίθεση με τους αυθεντικούς που κυμαίνονται μεταξύ 70-100€.

Γιατί να προτιμήσετε Γνήσιο Μεταχειρισμένο Τροφοδοτικό αντί για Συμβατό-Universal Καινούργιο;
laptop psu repair smps

Eίναι πολύ πιο αξιόπιστη και ασφαλής λύση η αγορά ενός γνήσιου μεταχειρισμένου παρά ενός οικονομικού συμβατού. H πολυετή εμπειρία μας στα ηλεκτρονικά και οι εκατοντάδες επισκευές φορτιστών που έχουμε πραγματοποιήσει μας αποδεικνύουν ότι οι imitation φορτιστές είναι αναξιόπιστοι, επικίνδυνοι και πρέπει να αποφεύγονται.

επισκευη καλωδιου φορτιστη laptop Πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής (πλακέτα, πλαίσιο, καλώδιο κτλ)
λαπτοπ δε φορτιζει Η ισχύς ρεύματος που δηλώνουν στα χαρακτηριστικά τους είναι πραγματική
μεταχειρισμενος μετασχηματιστης laptop Ταχύτερη φόρτιση μπαταρίας
μεταχειρισμενα αυθεντικα τροφοδοτικα laptop Καθαρό σήμα συνεχούς ρεύματος (DC), χωρίς θόρυβο και με φίλτρα προστασίας
αυθεντικοι φορτιστες laptop Μηδενική πιθανότητα να προκαλέσουν βλάβη στη μητρική πλακέτα του Laptop
φορτιστης laptop hp Μηδενικός κίνδυνος πρόκλησης ηλεκτροπληξίας ή φωτιάς
επισκευη τροφοδοτικου dell Πενταπλάσια διάρκεια ζωής φορτιστή
κομμενο καλωδιο φορτιστη laptop 70% λιγότερες βλάβες από τους imitation

Σημείωση: Προκειμένου να σας εξυπηρετήσουμε για τη βλάβη του τροφοδοτικού σας, προτείνεται να έχετε μαζί το Laptop σας προκειμένου να δοκιμαστεί το νέο τροφοδοτικό, να διαπιστωθεί ότι το τροφοδοτεί και φορτίζει την μπαταρία σωστά, ιδίως αν είναι Dell ή HP τα οποία έχουν ιδιαιτερότητα στο τρόπο φόρτισης (3o pin επικοινωνίας). 

Διαφορά στη κατασκευή μεταξύ Imitation και Αυθεντικού φορτιστή
laptop psu repair smps

Στις 2 παραπάνω φωτογραφίες βλέπουμε αριστερά το εσωτερικό κύκλωμα ενός Imitation, συμβατού, Universal φορτιστή 19v 4.74A 90W ανώνυμου κατασκευαστή που ταιριάζει σε πολλά μοντέλα laptop (Αυτόματος) και δεξιά ενός επώνυμου γνήσιου φορτιστή ενός Toshiba Laptop της εταιρίας Li Shin με πλακέτα της Lite-On με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Ο 1ος έχει κατά μέσο όρο κόστος 10-15€ και ο 2ος 60-75€. Είναι πασιφανές το πόσα περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία διαθέτει ο αυθεντικός σε σχέση με τον Imitation, σχεδόν τα διπλάσια.

Οι κύριες διαφορές των Γνήσιων και των Συμβατών-Universal είναι:

κομμενο καλωδιο τροφοδοτικου Ο imitation έχει "παραλείψει" πολλά στοιχεία επάνω στην πλακέτα προκειμένου να μειώσει το κόστος παραγωγής, αυτό φαίνεται από τα σχέδια/σχήματα επάνω στη πλακέτα όπου υπάρχουν οι τρύπες αλλά όχι τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα (φίλτρα παρεμβολών, κυκλώματα ασφάλειας, βραχυκυκλώματος κτλ), βασική λεπτομέρεια για την ασφάλεια του φορτιστή, του laptop και του χρήστη.
αλλαγη καλωδιου τροφοδοτικου laptop Στο άνω μέρος του γνήσιου τροφοδοτικού, φαίνεται το πράσινο καλώδιο το οποίο χρησιμοποιείται για να γειώνεται η συσκευή στην πρίζα του ρεύματος. Στον imitation φορτιστή, αυτό το καλώδιο λείπει για λόγους κόστους φυσικά, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή και επομένως και το laptop δε θα είναι γειωμένα στο δίκτυο ρεύματος. Αυτό εκτός ότι εγκυμονεί κινδύνους, μπορεί να προκαλέσει "παράξενες" δυσλειτουργίες στο laptop, όπως π.χ. να τρεμοπαίζει το ποντίκι του touchpad όταν το αγγίζετε.
αυθεντικοι φορτιστες laptop hpΟ κεντρικός μεγάλος πυκνωτής υψηλής τάσης (καφέ κύλινδρος, 400v) στον αυθεντικό φορτιστή είναι του επώνυμου κατασκευαστή Nichicon (Ιαπωνικής Προέλευσης, κόστος ανταλλακτικού 5-6€, μέγιστη αντοχή 105 βαθμούς, 6.000+ ώρες διάρκεια ζωής) και ο imitation διαθέτει άγνωστου κατασκευαστή ("NH" Κινέζικης προέλευσης, κόστος 1€, μέγιστη αντοχή 85 βαθμούς, <1.000 ώρες διάρκεια ζωής). Ένα πολύ βασικό στοιχείο του τροφοδοτικού που είναι υπεύθυνο για τη σταθερότητα του ρεύματος προς το laptop και την μακροχρόνια χρήση του.
original φορτιστες laptop Όπως φαίνεται στο αυτοκόλλητο του γνήσιου τροφοδοτικού αναγράφονται πιστοποιήσεις όπως TUV, GS, UL κ.α. οι οποίες υποδεικνύουν ότι η συσκευή έχει περάσει από ελέγχους που αφορούν τους κανόνες ασφάλειας και χρήσης της συσκευής, κάτι που στον συμβατό φορτιστή δεν υπάρχει.
γνησια τροφοδοτικα laptop Ο imitation έχει πολύ μικρότερη μεταλλική ψύκτρα στα πλάγια για τη ψύξη των κυκλωμάτων και πολύ λιγότερα υλικά προστασίας του εσωτερικού (πλαστικά, μεταλλικά καλύμματα κτλ) σε σχέση με τον αυθεντικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υπερθέρμανση, μεγαλύτερη κατανάλωση, λιγότερη απόδοση και φυσικά μικρότερη διάρκεια ζωής.
αυθεντικα τροφοδοτικα laptop dell Ο γνήσιος χρησιμοποιεί λευκή κόλλα για να κρατάει τα εξαρτήματα στη θέση τους ακόμα καλύτερα προς αποφυγή βλάβης σε πέσιμο ή χτύπημα του τροφοδοτικού από το χρήστη. Αντιθέτως, ο συμβατός το παρέλειψε προς αποφυγή επιπλέον κόστους

Πώς θα ξεχωρίσω αν είναι αυθεντικό/εργοστασιακό και ποια πρέπει να αποφεύγω;
χαλασμενο τροφοδοτικο laptop

Χαμηλότερο βάρος από τον αυθεντικό εργοστασιακό που είχε το laptop
Χαμηλό κόστος αγοράς (10€ - 20€)
Αναφέρει στο αυτοκόλλητο λέξεις όπως Universal, Automatic, Replacement, Compatible ή θα έχει ορθογραφικά λάθη στα Αγγλικά
Αν είναι αυτόματος, αν έχει διακόπτη αλλαγής τάσης (volt) ή να διαθέτει πολλών τύπων βύσματα για να ταιριάζει σε όλα τα Laptop
Αν αναγράφονται οι εξής κατασκευαστές: Multienergy, TurboX, Dexpo, DeTech, Powertech, Akyga, Qoltec, Element, Anga, Trust, Lamtech ή δεν αναγράφει κανένα όνομα κατασκευαστή

Να σημειωθεί ότι το 99% των imitation, συμβατών-universal αυτόματων φορτιστών της αγοράς, έχουν πανομοιότυπο τρόπο κατασκευής και αυτό διακρίνεται εύκολα από το χαμηλό τους κόστος και βάρος σε σχέση με τον αυθεντικό. Μεγάλη προσοχή σε απομιμήσεις που γράφουν επάνω το όνομα του εργοστασιακού κατασκευαστή του Laptop και το αυτοκόλλητο μοιάζει με του Original. Ειδικά στους Dell φορτιστές έxουν παρατηρηθεί πολλών τύπων imitation.

Δείτε και το σχετικό βίντεο.

Σύγκριση και δοκιμή γνήσιων και imitation φορτιστών Laptop

Επισκευή τροφοδοτικού Laptop Dell 130Watt

Πως μετράμε ένα τροφοδοτικό – φορτιστή με το σωστό τρόπο

Για άλλες Επισκευές Laptop πατήστε εδώ

Για Επισκευές Υπολογιστών Desktop πατήστε εδώ

Για Λογισμικά και Περιφερειακά πατήστε εδώ

 

Αν δε βρίσκετε αυτό που θέλετε ή έχετε οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν το Φ.Π.Α..