επισκευη καρτας γραφικων laptop

αλλαγη καρτας γραφικων λαπτοπ  Τιμή υπηρεσίας: Από 45€
καρτα γραφικων λαπτοπ reballing  Χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων
καμμενη καρτα γραφικων laptop  Ισχύει για όλα τα Laptop και MacBook

Η υπηρεσία περιλαμβάνει:

  • Αποσυναρμολόγηση μητρικής πλακέτας Laptop
  • Επισκευή Chip κάρτας γραφικών με μέθοδο Reflow
  • Έλεγχος λειτουργίας και θερμοκρασιών με ειδικό λογισμικό

Επισκευή Κάρτας Γραφικών Laptop

Αν το Laptop σας δεν εμφανίζει εικόνα ενώ ανάβει και ακούτε τα ανεμιστηράκια ή αν εμφανίζει περίεργα χρώματα, γραμμές ή αλλοιώσεις στην εικόνα, τότε το Laptop έχει πρόβλημα πιθανόν με τη κάρτα γραφικών. Είναι από τα χειρότερα προβλήματα που μπορεί να συμβούν σε ένα Laptop αλλά ευτυχώς υπάρχει ένας τρόπος επισκευής του. Το αίτιο βλάβης της κάρτας γραφικών είναι 95% από υπερθέρμανση λόγω ελλιπής συντήρησης. Δεν αρκεί όμως να συντηρηθεί μόνο το σύστημα ψύξης για να λειτουργήσει ξανά το Laptop, θα πρέπει να γίνει επέμβαση στο τσιπάκι της κάρτας γραφικών.

Στην Tech Guru διαθέτουμε την τεχνογνωσία και τα κατάλληλα ειδικά εργαλεία και μηχανήματα για να επισκευάσουμε την κάρτα γραφικών του Laptop σας, είτε είναι ενσωματωμένη στη μητρική πλακέτα (On-Board) είτε είναι αυτόνομη.

Είναι γνωστό ότι οι αυτόνομες κάρτες γραφικών (όχι On-Board) μπορούν να αντικατασταθούν για την επισκευή του Laptop αλλά κοστίζουν από 110€ - 180€, το οποίο είναι πολύ υψηλό κόστος για τέτοια επισκευή. Αυτή η κάρτα θα είναι μεταχειρισμένη ή ανακατασκευασμένη και δυσεύρετη για το συγκεκριμένο μοντέλο Laptop. Για αυτό το λόγο επισκευάζουμε την ήδη υπάρχουσα κάρτα με μέθοδο Reflow σε ελάχιστο χρόνο επάνω στο κεντρικό τσιπάκι της κάρτας. Η μέθοδος αυτή "ανανεώνει" τις κολλήσεις κάτω από το τσιπ, οι οποίες επηρεάστηκαν από την κακή ψύξη.

Το ποσοστό επιτυχίας είναι στο 90% και είναι η πιο συμφέρουσα λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ο χρόνος ζωής της κάρτας είναι άγνωστος από τη στιγμή που έχει επηρεαστεί από έλλειψη ψύξης και από την επέμβαση που θα γίνει, αλλά από την εμπειρία μας μπορεί να αντέξει βάση στατιστικών από 6 μήνες έως και 3 χρόνια.

Οι άλλες μέθοδοι επισκευής της κάρτας είναι με Reballing (πλήρη αντικατάσταση των κολλήσεων κάτω από το τσιπ) ή αντικατάσταση του Chip με νέο. Και οι 2 περιπτώσεις όμως είναι πολύ ακριβές (2πλάσιο και 3πλάσιο κόστος αντίστοιχα) και πάλι αβέβαιες για το πόσο θα αντέξουν στο χρόνο. Έπειτα, η μέθοδος Reballing πολλές φορές είναι ανούσια, αφού τις περισσότερες φορές το πρόβλημα δεν είναι επάνω στις "μπίλιες" κόλλησης του Chip, αλλά μέσα στο ίδιο το Chip, για αυτό και δεν το προτείνουμε σαν λύση. Όσον αφορά την αλλαγή του Chip, αν βρεθεί ανταλλακτικό πιθανόν σε βάθος εβδομάδων, είναι πολύ πιθανό να ξανασυμβεί το ίδιο λόγω ότι ακόμα και το ανταλλακτικό πιθανόν να είναι και αυτό ελαττωματικό διότι αυτά τα προβλήματα συνήθως οφείλονται σε κακό σχεδιασμό του συστήματος ψύξης ή κακή κατασκευή του συγκεκριμένου τύπου Chip από το εργοστάσιο.

Μετά από τον καθαρισμό και την επέμβαση, τεστάρουμε την κάρτα γραφικών με ειδικό πρόγραμμα που ανεβάζει τη θερμοκρασία του συστήματος για να διαπιστωθεί η ορθή λειτουργία της, για να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.

επισκευη καρτας γραφικων φορητου υπολογιστη Επέμβαση επάνω στο Chip της κάρτας με ειδικό εξοπλισμό (Reflow)
αλλοιωμενα χρωματα laptop Ισχύει για όλα τα μοντέλα Laptop
προβλημα καρτας γραφικων Συμφέρουσα τιμή και λύση για το πρόβλημά σας
vga laptop reballing Άμεση επισκευή
επισκευη vga σε laptop 3 μήνες εγγύηση*

Λόγω της φύσης της βλάβης, υπάρχει πιθανότητα να μην επισκευασθεί παρά την επέμβαση. Αναλόγως με το μοντέλο, ενδέχεται να υπάρξει ελάχιστη χρέωση ανεξαρτήτου αποτελέσματος, για το οποίο θα ενημερωθείτε πριν την επέμβαση.

*Η εγγύηση αφορά την επισκευή της κάρτας γραφικών με την ίδια μέθοδο.

Για άλλες Επισκευές Laptop πατήστε εδώ

Για Επισκευές Υπολογιστών Desktop πατήστε εδώ

Για Λογισμικά και Περιφερειακά πατήστε εδώ

 

Αν δε βρίσκετε αυτό που θέλετε ή έχετε οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν το Φ.Π.Α..